nice cream
nice cream – sostantivo
Have you heard of nice cream yet? It’s a creamy and sweet snack, treat or dessert and only made of one ingredient, frozen banana.
Looking to jump on the nice cream train? The best way to get on board is to make it yourself. Not just for dessert, nice creams also make a healthy choice for breakfast.
A chi non piace il gelato? Esatto. Però non tutti lo possono mangiare: i vegani, per esempio, oppure chi è intollerante al lattosio o chi semplicemente vuole o deve tener d’occhio la bilancia. Niente paura, oggi c’è il nice cream! Non contiene latte né uova né zucchero, e pare che sia delizioso quanto il ‘vero’ gelato. Così come il liquido di governo dei ceci in scatola può essere trasformato in aquafaba, le banane mature, congelate e poi frullate, diventano una deliziosa alternativa al gelato, sana e persino ecologica – è il modo ideale di riciclare la frutta ammaccata o che ha passato il punto di maturazione. Si possono aggiungere altri ingredienti che, a seconda delle esigenze, possono essere frutta a guscio, spezie, burro d’arachidi, cioccolato e latte, comprese le versioni senza lattosio. Provare per credere!
Origini del termine
Non si sa chi abbia inventato il termine nice cream, apparso per la prima volta probabilmente agli inizi degli anni 2000. È una parola macedonia formata da nice e ice cream.
Traduzione di Loredana Riu
nice cream – noun
Have you heard of nice cream yet? It’s a creamy and sweet snack, treat or dessert and only made of one ingredient, frozen banana.
Looking to jump on the nice cream train? The best way to get on board is to make it yourself. Not just for dessert, nice creams also make a healthy choice for breakfast.
Most people like ice cream, but not everyone can eat the main ingredients, especially the dairy and sugar, and there are many more who prefer not to. Enter nice cream, a dairy-egg-and-sugar-free version of the sweet treat that apparently tastes just like the real thing. Just as the juice from a tin of chick peas can be whipped into aquafaba, a substance that closely resembles egg white and can be used in the same way, so a frozen ripe banana, correctly pulverized, can make a healthy and, so it’s said, delicious substitute for ice cream. Other ingredients can be added to create different flavours while preserving the sweet’s vegan credentials, such as fruits, nuts, spices, non-dairy milk and even cocoa or (non-dairy) chocolate.
Origin
It is not clear who coined the term nice cream or when; references to it in the mid 2010s mention that it has been around ‘for a few years’. It’s a clever blend of nice and ice cream.